Nyitvatartás: H-P: 9-18 | Szo.: 9-14
1171 Bp., Péceli út 155.

Vízsszigetelés

A fürdőszobák, zuhanyzók tekintetében fokozott vízterheléssel kell számolnunk, így a burkolat alá erősen ajánlott vízszigetelést felhordani, hogy megóvjuk otthonunkat, családunk egészségét, valamint a szomszédok eláztatása kapcsán keletkező költségektől is megkíméljük magunkat.

Nem beszélve arról a kellemetlen esztétikai látványtól, hogy a csempe elkezd foltosodni, a fuga pedig penészedni kezd az átázás miatt.

A következő lépésekkel megfelelő, víz-, és penészmentes burkolat alakítható ki a fürdőszoba padlóján és falain egyaránt:

1. Lépés:
A burkolat alá ajánljuk a rugalmas kenhető vízszigetelés, vízszigetelő fólia használatát, melyet ecsettel, hengerrel, vagy simítóval – használt vízszigetelő anyag típusától függően – tudunk felhordani egyenletesen. Ez a réteg védeni fogja a felületet (falat és padlót) is, valamint a szomszédos helyiségeket is az átázástól. Pl. a Mapei Mapegum WPS egykomponensű, kenhető vízszigetelő fólia 12-24 óra elteltével már burkolható is.

2. Lépés: Vízszigetelés, hajlaterősítő szalag
A kenhető szigetelésen kívül a sarkok, hajlatok megerősítése is hozzá tartozik. Ehhez hajlat-, vagy más néven sarokerősítő szalagot kell használni, pl. Mapei Mapeband sarokerősítő szalag. Ajánlott a falakból beérkező csöveknél, valamint a padlóösszefolyó, zuhanyfolyóka körül is alkalmazni.

3. Lépés:
Megkezdődhet a burkolás, azaz a flexibilis csemperagasztóba ágyazott padlólap burkolása.

4. Lépés:
Következhet a fugázás, melyet célszerű olyan termékkel végezni, mely penészedésgátló adalékanyaggal ellátott. Ez lehet például a Mapei Ultracolor Plus több színben elérhető fugázója.

5. Lépés: Szaniter szilikon alkalmazása
A szaniterek környékén a hézagokat szükséges utólagosan kitölteni, melyre penészedésgátló, ecetsav tartalmú szilikon használata ajánlott.

Ezzel meg is vagyunk a megfelelő vízszigeteléssel ellátott fürdőszoba burkolásával.

<< Vissza a főoldalra