Nyitvatartás: H-P: 9-18 | Szo.: 9-14
1171 Bp., Péceli út 155.

Szilikon

Szilikon (gyártó:Mapei) A szilikon egy olyan rugalmas anyag, ami jó tapadási képességgel van megáldva, ebből kifolyólag adódik a felhasználhatósága is.

Különböző tulajdonságú szilikonok - melyiket hová?

Olyan falak csatlakozásainál, ahol egymáshoz viszonyított mozgások miatt a cement alapú fuga megrepedhet, alkalmazzuk a rugalmasabb szilikon fugát. (Például gipszkarton falak találkozásai, aljzat és falak találkozásai). A szilikon rugalmassága és tapadó képessége révén az apróbb mozgásokat jobban elviseli, mint a cement alapú fuga. Ezért használatával nem keletkezik rés a csatlakozási pontokon, ahol esetleg a víz utat találhat a burkolaton keresztül a falakba.

Mivel a szilikon vízzáró tömítést is biztosít, így a remek vízzáró tulajdonsága miatt, a vízszigetelés fontos elemeként is feltétlenül szükségünk van az építés, lakásfelújítás, fürdőszoba felújítás folyamán. Főként az olyan vizes helységekben, mint a fürdőszoba, wc, konyha, elengedhetetlen a szilikon alkalmazása.

A padlófűtés miatti burkolat mozgások a nappali, előszoba és a többi helységek falainak, lábazati burkoló lapjainak találkozásánál is szükségessé teszik a rugalmasabb szilikon fuga alkalmazását. Vízzáró képessége miatt a fürdőszobában a falak csatlakozási pontjain kívül, a fürdőkád, zuhanytálca, mosdó vízzáró tömítését is szilikonnal készítjük.

Fő jellemzői:
kiváló rugalmasság és nyújthatóság,
megfelelő mértékben állja a hőt és a hideget egyaránt,
termikus stabilitás, vagyis tulajdonságait széles hőmérsékleti tartományon belül megőrzi,
kültéren is jól alkalmazható, mivel UV-álló,
hőszigetelési munkálatok során is jól használható, mivel nem vezeti a hőt, nagyon sokféle anyaghoz ragasztható, például: üveg, kerámia, márvány, gránit, fémek stb.,
kitűnően színezhető,
víztaszító és vízzáró

Vízzáró tulajdonsága miatt a burkolás során elengedhetetlen a használata, így a vízszigetelési munkálatok fontos tartozéka. Emiatt wc-k, fürdők és konyhák burkolásánál garantált a használata.
Létezik olyan szilikon, ami penészesedésgátló tulajdonsága révén jól alkalmazható nedves közegben, például úszómedencék burkolásánál.

Találkozhatunk a kültéri munkálatok során használható szilikonokkal is, ezek természetes kövekhez, homlokzati kerámia burkolatokhoz alkalmasak. Vannak olyan szilikonok is, amelyek nagy terhelhetőségüknek köszönhetően az ipari alkalmazás során is kiválóan megállják a helyüket - például ipari padlók esetében.

<< Vissza a főoldalra