Nyitvatartás: H-P: 9-18 | Szo.: 9-14
1171 Bp., Péceli út 155.

Fürdőszoba bútor

Hogyan válasszunk fürdőszoba bútort?

A hazai fürdőszobák többsége sajnos viszonylag kis alapterületű, ezért kis térbe kell beférnie minden szükséges fürdőszobai berendezésnek, emiatt gyakran nagyon kevés a pakoló felület, ahova az apróbb tárgyakat, törölközőket elhelyezhetnénk. A leginkább kihasználható felület a mosdó alatti, vagy afeletti rész, ahová számos apró, de nélkülözhetetlen dolgot el tudunk rejteni. Erre ad jó megoldást a megfelelően kiválasztott fürdőszobabútor.

A fürdőszobabútor méretét legtöbbször a fürdőszoba mérete és a benne elhelyezett berendezések alapján érdemes meghatározni.

A legkisebb mosdószekrények 40 cm szélesek. Ezek tökéletesek a például a WC mellé, hiszen a kis szekrényben elhelyezhetjük a tartalék WC papírokat és néhány tisztítószert. Arra kell figyelni, hogy legyen elég hely leülni, megfordulni, és kezet mosni is. Sokszor garnitúrában árulják őket, tükörrel, ami nagyon praktikus lehet egy vendég WC-ben.

A „normál” méretű fürdőszoba szekrények 55-60 cm-nél kezdődnek, ezek már megfelelően széles felületet nyújtanak ahhoz, hogy a reggeli és esti készülődést kényelmesen elvégezhessük.
Ha nagyobb helyünk marad a kád, a zuhanykabin, a mosógép és egyéb berendezések helyének-méretének megtervezése után, akkor mindenképp érdemes szélesebb bútort, vagy egy kiegészítő szekrényt választani, ahová számos további apróságot el tudunk rejteni, esetleg a tiszta törölközőket is.

Egy 4-5 m2-es fürdőszobába kényelmesen elfér a 60, de akár a 80 cm széles mosdószekrény is. Ezek már kellő tárolási lehetőséget is biztosítanak számunkra. A választék ezeknél a méreteknél a legszélesebb, ezért változatos stílus- és formavilág közül válogathatunk.

A nagy, családi fürdőszobákban pedig elférnek a 100, de akár a 120, 140 cm-es modellek is. Itt még több lehetőségből választhatunk, hiszen választhatunk egymedencés mosdót, egy vagy két csapteleppel, és választhatunk duplamosdós szekrényt is. Amennyiben duplamosdós szekrényt választunk, akkor ezt jelezzük előre a szakembernek, a dupla vízkiállás miatt.

Ha pedig hatalmas a fürdőnk, és nem kell a centiket számolni, akkor a legpraktikusabb megoldás két mosdószekrényt tenni egymás mellé közvetlenül, vagy megfelelő távolságban.

A klasszikus fürdőszobabútor színek a fa mintázatú és a fehér. Amennyiben van egy kedvenc színünk, vagy meghatározó a fürdőszoba burkolat színe, akkor érdemes lehet a mosdószekrény választását a színeknek megfelelően szűkíteni. Minden esetben igaz, hogy a fürdőszobabútor színét érdemes a burkolat színéhez igazítani, vagy legalábbis azzal harmóniában tartani.

Ha fürdőszoba felújítás vagy tervezés előtt állunk, hasznos lehet azt először 3D-ben megterveztetni, hogy lássuk hogyan férnek el egymás mellett a berendezések, illetve hogyan mutat majd a csempe és a bútor együtt. Akár 3D látványtervezésre, akár fürdőszobabútorra, csempére, vagy egyéb szaniterre lenne szüksége, nálunk megtalálja.

<< Vissza a főoldalra